Ovlašteni DanKuchen zastupnik i distributer

Već 10 godina uvozimo i distribuiramo DanKuchen namještaj direktno iz tvornice u domove kupaca. Temeljem skupljenog iskustva niže navodimo najjednostavniji i najbrži način kupovnine DAN kuhinje i ostalog DanKüchen ugradbenog namještaja, pridržavanjem niže navedenih uputa, pravila, sugestija i najvažnije redoslijeda omogućujete nam da svakom kupcu osiguramo najkvalitetniju moguću uslugu.

Prvi kontakt i ostala komunikacija

Najbrži i najkvalitetnija način izrade projekta kuhinje i kasnije izmjena i dorada projekta je osobna komunikacija u našoj poslovnici. Kako bi lakše organizirali neophodno vrijeme i kako bi osigurali potpunu koncentraciju koju svaki klijent zaslužuje, molimo da za svako pitanje vezeno uz DanKuchen projekt rezervirate termin sastanka kontaktom na e-mail ili telefon. Unaprijed zahvaljujemo!

Cijena i idejni projekt

Cijena kuhinje.Jedini način za izračun i prezentaciju cijene DanKuchen proizvoda, odnosno izradu ponude je izrada idejnog projekta DanKuchen namještaja koji trebate. Cijena kuhinje najvećim je djelom bazirana na cjenicima DanKüchen tvornice koji se uz akcije mijenjaju u kratkim nepravilnim vremenskim razmacima. Cijena je prezentirana na obrascu ponude koja je ustupljena svakom klijentu, te je vremenski ograničena, a traje do sljedećepromjene cjenika od strane DanKüchen tvornice.

Idejni projekt. Na prvom sastanku izrađujemo idejni projekt temeljen na mjerama koje ste nam Vi ustupili. Prezentaciju ideje radimo na 3D objektu i prema potrebi na tehničkom nacrtu. Idejni projekt je rezultat višesatnog rada projektanta, stoga ustupanje dokumentacije idejnog projekta naplaćujemo 1000 kn (800+PDV) za što izdajemo račun. Ako se odlučite na kupovinu, plaćene troškove izrade projekta uračunavamo u cijenu kuhinje.

Plaćanje prve akontacije

Prvu akontaciju možete uplatiti gotovinom ili karticama u studiju ili uplatom na transakcijski račun. Uplatom akontacije pristajete na opće uvjete poslovanja, te potvrđujete kupovinu projektiranog namještaja. Nakon uplate prve akontacije započinje proces narudžbe kuhinje. Uplatom prve akontacije jamčimo Vam ponudom ugovorenu cijenu u trajanju od 60 dana od datuma istaknutog na ponudi ako drugačiji uvjeti nisu jasno naglašeni na obrascu ponude. U ovoj fazi moguće su apsolutno sve promjene na projektu ili izrada potpuno novog projekta.

Izmjera kuhinjskog prostora

Mjerenje prostora za ugradnju kuhinje najbolje je raditi u prostorima koji su spremni za montažu namještaja. Iznimno je teško ili nemoguće u detalj izmjeriti prostor u kojem je montiran stari namještaj ili prostor koji nije završen. Ako drugačije nije ugovoreno, odgovornost za ispravnost montaže preuzimamo samo za prostore koje možemo točno i u detalj izmjeriti.
Nekoliko primjera prostora koji nisu pripremljeni za izmjeru :
– u prostoru je montiran stari namještaj,
– prostor je još u adaptaciji/izgradnji,
– u prostoru nisu završeni knauferski radovi,
– u prostoru nisu određene pozicije instalacije vode ili plina
– u prostoru nisu postavljeni podovi, keramika, stolarija, radijatori …
Izmjeru na području Grada Zagreba obavljamo najkasnije deset radna dana od uplate prve akontacije, odnosno, ako prostor nije spreman za mjerenje od dana kad nas obavijestite da je prostor spreman za mjerenje. Termin izmjere na udaljenim lokacijama određuje se u dogovoru s kupcem. Ako krivnjom kupca izmjeru ne obavimo u cijelosti, naknadni izlazak na izmjeru naplaćujemo 250 kn (200 kn + PDV) uvećano za troškove puta u slučaju udaljene lokacije.

Projekt prilagođen prostoru

Nakon izmjere idejni projekt mijenjamo kako bi detalje projekta prilagodili novim mjerama. Nakon obavljenih izmjena pozvat ćemo Vas na sastanak u studija na kojem ćemo kratko i učinkovito u direktnoj komunikaciji napraviti sve potrebne izmjene. Kako su u ovoja fazi moguće apsolutno sve promjene na projektu ili izrada potpuno novog projekta, prilikom sastanka pitajte, pregledajte, istražite sve i najsitnije detalje. Nakon primljene potvrde da Vam novi, na sastanku ugovoreni detalj projekta prilagođenog
prostoru odgovaraju započinjemo s izradom Izvedbenog projekta. Izmjene Izvedbenog projekta naplaćujemo 500 kn (400 + PDV) što znači da je bitno da se upoznate sa svim detaljima projekta prije potvrde.

Kućanski aparati

Aparate kupujete kod nas ili kod drugog trgovca ili ih već imate u posjedu. Kuhinja se prilagođava aparatima, stoga je prije finalne potvrde projekta kuhinje nužno ugovoriti modele aparata koji će se ugrađivati u kuhinju. Ako aparati nisu kupljeni od nas za svaki aparat naplaćujemo uslugu ugradnje u visini od 187,50 kn (150 kn + PDV). Ako ne želite da mi radimo ugradnju aparata isto možete obaviti sami. Kuhinjski elementi NE dolaze pripremljeni za ugradnju, stoga je potrebna stručna osoba i alat za obavljanje ugradnje. Ugradnja aparata ne podrazumijeva spajanje aparata na energente (struja, voda, plin, odvod zraka nape…. ).
Ako trebate savjet pri izboru aparata za kuhinju, molimo ugovorite termin sastanka na temu aparata, pomoći ćemo ili preporučiti aparate dostupne na tržištu koji najbolje odgovaraju Vašim potrebama. Rok za isporuku aparata je 7 do 60 dan od primitka uplate. Rok isporuke aparata ovisi o dostupnost uređaja na skladištu dobavljača. Molimo da popis aparata dostavite prije potvrde izvedbenog projekta kako bi isti dostavili tvornici.

Izvedbeni projekt

Primitkom potvrde da Vam projekt prilagođen prostoru odgovara izrađujemo Izvedbeni projekt. Svi prethodno usmeno ili pismeno ugovoreni detalji upisani su u Izvedbeni projekt. Stoga svi prethodno usmeno ili pismeno ugovoreni detalji bit će zanemareni i vrijede isključivo oni upisani u Izvedbeni projekt. Proizvodnju prema Izvedbenom projektu možete potvrditi mail-om. Potvrdom izjavljujete da ste upoznati sa svim detaljima projekta i da nesporazum po pitanju projekta nije moguć. Ako niste sigurni u
detalje Izvedbenog projekta, isti, zbog kontrole možete još jednom pregledati i potpisom potvrditi proizvodnju prilikom sastanka u studiju. U tom slučaju molimo da predložite termin sastanka. Sastavni dio izvedbenog projekta je i popis aparata koji se ugrađuju u kuhinju.

Plaćanje druge akontacije

Uplata druge akontacije podrazumijeva uplatu 40% vrijednosti istaknute na ponudi za kuhinju, te uplatu 100% vrijednosti istaknute na ponudama za aparate i ostale troškove ako postoje. Nakon potvrde izvedbenog projekta i evidencijom Vaše uplate na izvodima naše banke ili primitkom uplate u studiju, počinje teći rok isporuke. Ne moramo niti smo obvezan vratiti plaćane akontacije ako se klijent predomisli i odluči prekinuti poslovni odnos.

Rok isporuke, primka i obavijest klijentu

Rok isporuke kuhinje i aparata na naše skladište počinje teći isključivo nakon potvrde izvedbenog projekta, potvrde popisa aparata koji će se ugrađivati u kuhinju, te evidencijom uplate 2. akontacije. Maksimalni rok isporuke naručenih proizvoda na naše skladište je 60 dana. U praksi rok isporuke je osjetno kraći. Točan rok isporuke možemo potvrditi nakon što dobijemo formalne potvrde dobavljača. Obavijest o točnom roku isporuke primit ćete mail-om najkasnije 7 dana od potvrde projekta i uplate druge akontacije. Ako ponuđeni rok isporuke bude pre kratak isti možete produžiti nakon primljene obavijesti.
Kuhinja se kamionskim prijevozom iz tvornice dostavlja direktno na naše skladište u Zagrebu. Aparati se kamionskim prijevozom dostavljah sa skladišta tuzemnih dobavljača ili direktno iz tvornice ovisno o modelu aparata i dostupnosti istih. Nakon primitka kuhinje i aparata na skladište poslat ćemo Vam poziv na 3. akontacije. Evidencijom Vaše uplate na izvodima naše banke ili primitkom uplate u studiju, predložit ćemo prvi slobodan termin za dostavu i montažu. Maksimalni rok za obavljanje dostave i montaže je 15 radnih dana od uplate. U praksi rok za dostavu i montažu je osjetno kraći, točan termin montaže odredit ćemo nakon primitka kuhinje na skladište i evidencije Vaše uplate.

Plaćanje treće akontacije

Plaćanje 3. akontacije podrazumijeva uplatu preostalih 60% iznosa istaknutog na ponudi za kuhinju, umanjenog za 1000 kn prve akontacije. Isključivo nakon evidencije uplate i primitka namještaja na skladište dogovaramo termin dostave i montaže naručenih kuhinje i aparata.

Dostava

Uslugu dostave za nas obavlja vanjski suradnik. Stoga nakon ugovorenog termina montaže vanjski suradnik u direktnoj komunikaciji s klijentom ugovara termin dostave koja se mora obaviti najkasnije na dan montaže Cijena dostave do vrata i istovar u prizemlje uračunati su u cijenu kuhinje. Unos na katove bez lifta naplaćujemo 125 kn (100 kn+PDV). Ako neki od dijelova ne stanu u lift unos istih naplaćuje se 75 kn (60 kn+PDV) po katu. Dostavu na udaljene lokacije naplaćujemo 6,25 kn (5 kn+PDV) po kilometru udaljenosti uvećano za troškove (noćenje montera, cestarina, trajekt, tunel…).
Ako ste u mogućnosti molimo da dostavljačima osigurate parkirno mjesto, te siguran, čvrsti i prohodan prolaz do mjesta montaže. Ako se prilikom istovara utvrdi da postoji rizik ozljede radnika ili rizik štete na proizvodima koji se dostavljaju, dostavljači imaju pravo odbiti izvršavanje dostave. Naknadna dostava naplaćuje se 1% vrijednosti robe koja se dostavlja plus troškovi transporta za udaljene lokacije.

Montaža kuhinje i ugradnja aparata

Montaža kuhinje se obavlja u najkraćem mogućem roku, a maksimalno 15 radnih dana od plaćanja zadnje akontacije ili ako je ranije plaćeno sve, maksimalno 15 radnih dana od primitka kuhinje na skladište u Zagrebu. Uvjet za obavljanje montaže je prazan, čist, zagrijan i, za rad noću osvijetljen prostor u kojem ima struje. Ako uvjeti nisu ispunjeni monter ima pravo odbiti izvršavanje montaže. Naknadni izlazak na montažu naplaćujemo 1000 kn (800 kn + PDV).

Usluga ugradnje aparata naplaćuje se 187,5 kn (150 kn + PDV) po aparatu. Ako ste aparate kupili kod nas trošak ugradnje i dostave uračunat je u cijenu kupljenih aparata. Monteri ne rade i nisu ovlašteni za radove na spajanju aparata na energente (plin, voda struja, odvod i dovod zraka). Postoji mogućnost gubitka jamstva na aparate koje su spajali QB-ovi monteri kuhinja.

Jamstvo i reklamacije

Reklamacije. Kuhinja povezuje mnogo dijelova koji su prilikom transport zaštićeni samo kartonom, stoga su sitna oštećenja i greške svakodnevica u našem poslu. Kontrola isporučene kuhinje nakon završene montaže je iznimno bitna. Uočene nedostatke OBAVEZNO popišite u prisustvu montera. Isključivo popisani nedostaci bit će proizvedeni i zamijenjeni. Temeljem dosadašnjeg iskustva naknadne reklamacije, na žalost nismo u mogućnosti uvažiti. Rok za obavljanje reklamacije je najkraći mogući rok da se nabavi zamjenski dio, dostavi na Vašu adresu i zamijeni. Dakle, rok za sanaciju reklamacije ovisi isključivo o proizvođaču, odnosno isporuci za sanaciju neophodnih zamjenskih dijelova. Maksimalni očekivani rok za završetak reklamacije je isti kao i rok za isporuku namještaja.

Jamstvo. U periodu od 30 dana od isporuke kuhinje na skladište u Zagrebu DanKuchen tvornica jamči zamjenu svih proizvoda ili dijelova proizvoda na kojima se utvrdi oštećenje kontrolom nakon montaže. Ako kuhinja stoji u našem skladištu duže od 30 dana tvornica tvrdi da su oštećenja nastala u skladištu, te odbija raditi zamijene. Zato je iznimno važno da se montaža kuhinje obavi unutar 30 dana od primitka kuhinje na skladište u Zagrebu.
DanKuchen tvornica uz svoje proizvode ne isporučuje obrazac jamstva, što znači da pisano jamstvo s jasnim pravilima nije određeno. Iz tog razloga mi, odnosno naša tvrtka QB designo d.o.o. svojim kupcima pisanim jamstvom jamči 10 god. jamstava na konstrukciju, 5 god. na okov, te 2 god. na fronte. Kuhinjske radne ploče nisu pokrivene jamstvom.

Gotovina


Gotovina

NAČIN PLAĆANJA :
Gotovina isključivo u prodajnom salonu.

Internet bankarstvo

NAČIN PLAĆANJA :
Uplata na Žiro-Račun putem interneta.

Virman (opća uplatnica)

NAČIN PLAĆANJA :
Uplata na Žiro-Račun uplatnicom u poslovnici banke, pošte i sl.

Kartice jednokratno


Sve vrste kartica

NAČIN PLAĆANJA :
Plaćanje karticom isključivo u prodajnom studiju

12 rata bez kamata


ERSTE – maestro

NAČIN PLAĆANJA :
Plaćanje karticom isključivo u prodajnom studiju

24 rate bez kamata


ZABA – maestro, mastercard, visa

NAČIN PLAĆANJA :
Plaćanje karticom isključivo u prodajnom studiju

PBZ – maestro, visa

NAČIN PLAĆANJA :
Plaćanje karticom isključivo u prodajnom studiju

DINERS

NAČIN PLAĆANJA :
Plaćanje karticom isključivo u prodajnom studiju

AMERICAN EXPRESS

NAČIN PLAĆANJA :
Plaćanje karticom isključivo u prodajnom studiju

60 rata uz kamate


AMERICAN EXPRESS

NAČIN PLAĆANJA :
Plaćanje karticom isključivo u prodajnom studiju
KAMATA :
9,98( EKS 11,15%)naknada 1,5%
Točan izraćun kamate potražite u studiju.

DINERS

NAČIN PLAĆANJA :
Plaćanje karticom isključivo u prodajnom studiju
KAMATA :
8,90% (EKS 10,34%) Naknada 1,5%
Točan izraćun kamate potražite u studiju.

Niže su kratki video zapisi proizvođača okova i ostale prateće oprema koji se koriste u DanKuchen kuhinjama. Video zapise smo objavili kako bi Vama kupcima DanKuchen proizvoda olakšali redovno održavanje u slučaju visinskih odstupanja na kuhinjskim frontama.

Sklapanje duboke ladice.

Pogledajte kako se u slučaju pucanja može zamijeniti staklo na dubokoj ladici.

Podešavanje visine fronte ladice.

Pregledajte kako se može podesiti visina kuhinjske fronte na ladici.

Podešavanje nagiba fronte ladice.

Pregledajte kako se može podesiti nagib kuhinjske fronte na ladici.

Podešavanje zaokretnih vrata na elementu.

Pregledajte kako se može krigirati visina i nagib kuhinjskih fronti na elementima sa običnim zaokretnim vratima.

Podešavanje fronti FAG i FAT elemenata.

Pregledajte kako se može krigirati kuhinjske fronte na FAG i FAT visećim elementima.

Podešavanje fronti OHD elemenata.

Pregledajte kako se može krigirati kuhinjske fronte na OHD visećim elementima.

Podešavanje fronti LIG i LIT elemenata // 01.dio

Pregledajte kako se može krigirati kuhinjske fronte na LIG i LIT visećim elementima.

Podešavanje fronti LIG i LIT elemenata // 02.dio

Pregledajte kako se može krigirati kuhinjske fronte na LIG i LIT visećim elementima.

Podešavanje fronti LIG i LIT elemenata // 03.dio

Pregledajte kako se može krigirati kuhinjske fronte na LIG i LIT visećim elementima.

Čišćenje kuhinja

 • Vodu ili ostala sredstva stavite na krpu za čišćenje, nemojte prskati izravno na namještaj.
 • Za čišćenje cijele kuhinje obično je dovoljna voda sa malo sapunice.
 • Nemojte koristiti kisela, alkoholna ili čistila na bazi otapala!
 • Nemojte koristiti abrazivna sredstva za čišćenje!
 • Kada koristite proizvode za njegu namještaja, uvijek poštujte upute za uporabu i doziranje!
 • Prilikom čišćenja koristiti što manju količinu vode i ostalih sredstava
 • Nakon pranja vodom potrebno je suho brisanje! Voda može prodrijeti u spojeve, te fronte mogu nabubriti.
 • Neki proizvodi za njegu namještaja sadrže vosak, ako se neispravno doziraju mogu uzrokovati promjenu boje kuhinjske fronte.
 • Tvrdokorne mrlje, npr. od namirnica koje se snažno zalijepe, mogu se ukloniti krpom od mikrofibre.
 • Razina sjaja DanKuchen fronte može se promijeniti ovisno o sredstvu za čišćenje, stoga uvijek čistite cijelu površinu fronti!
 • U slučaju čišćenja kućanskih aparata opremom za čišćenje parom, ako vodena para dođe do drvenih dijelova može doći do propadanja elementa ili cijele kuhinje.

Kuhinjske fronte

 • DanKuchen fronte visokog sjaja potrebno je čistiti, savršeno čistom, mekom i vlažnom krpom
 • Krpu za čišćenje DanKuchen fronti visokog sjaja natapamo otopinom tekućeg sapuna i vode i to u omjeru 1 dijela tekućeg sapuna i 100 dijelova vode.
 • DanKuchen fronte visokog sjaja najbolje je čistiti s lijeva na desno ili od vrha do dna, izbjegavajući kružne pokrete.
 • Drveni, plastični i metalni dijelovi DanKuchen kuhinjskih fronti nikada se ne smiju čistiti abrazivnim, kiselim ostalim agresivnim sredstvima za čišćenje.
 • Na staklenim vratima s aluminijskim okvirom staklenu stranu obrišite vlažnom krpom.
 • Nemojte prskati staklo zato što postoji mogućnost zavlačenja deterdženta između stakla i aluminijskog okvira.

Radne ploče

 • Standardna DanKuchen radna ploča kao i svaka druga radna ploča napravljena od iverala NIJE otporna na visoku temperaturu, vodu, udarce i oštre predmete..
 • U slučaju izlaganja vodi prednji rub radne ploče (rubna traka) može nabubriti i odlijepiti se.
 • U slučaju izlaganja vodi kutni spojevi radnih ploča mogu se natopiti vodom i nabubriti.
 • U slučaju izlaganja vodi urezi radne ploča za sudoper i za ploču za kuhinje mogu upiti vodu i nabubriti.
 • U slučaju izlaganja vodi stražnji rub radne ploče prislonjen zidu može upiti vodu i nabubriti.
 • U slučaju otvaranja vrata preilice posuđa odmah nakon završetka pranja iz perlice izlazi vodena para koja će prouzročiti štetu na radnoj ploči.
 • Za vrijeme korištenja kuhinje vodu sa radne ploče potrebno prikupljati krpom kako se voda ne bi zadržavala na ploči i napravila štetu
 • Vruća posuda položena na radnu ploču napravit će znatnu i nepopravljivu štetu.
 • Udarci tupim predmetima po radnoj ploči napravit će znatnu i nepopravljivu štetu
 • Rezanje i bilo kakav rad s oštrim predmetima na radnoj napravit će znatnu i nepopravljivu štetu
 • Za odlaganje vrućih objekata, udaranje i rezanje na radnoj ploči od iverala potrebno je koristiti za tu namjenu adekvatan podložak.
 • Sredstvo za uklanjanje kamenca sa kuhala vode ili aparata za kavu može prouzročiti štetu na radnoj ploči i ostalim drvenim dijelovima.

Klimatski uvjeti

 • Kao i osoba namještaj treba okoliš optimalne temperature i vlažnosti zraka.
 • Relativna vlaga u prostoriji u kojoj se nalazi DanKuchen kuhinja trebala bi biti oko 50%.
 • Prekomjerna i preniska vlažnost prostorije dovodi do deformacije i pucanja konstrukcije i fronti kuhinje.
Odstupanjem od navedenih uputa, pravila, savjeta, preporuka i upozorenja riskirate štetu na namještaju koja nije pokrivena jamstvom!

Da li se projektiranje kuhinje naplaćuje?

Projektiranje idejnog rješenja kuhinje i savjetovanje je u potpunosti besplatno. Po potpisivanju ugovora o kupnji ustupamo Vam kompletnu projektnu dokumentaciju; rendere, skice i plan instalacija. Sve eventualne promjene i dorade nacrta su također besplatne.

Kolika je točna cijena kuhinje i da li se kuhinje prodaju po metru?

U nekom vremenu davno prije, prodaja kuhinja radila se “po metru”. U međuvremenu su se stvari bitno promijenile te danas prilikom izrade kuhinja po mjeri postoji bezbroj mogućnosti koje bitno utječu na konačnu cijenu. Zato je najtočniji način izračuna cijene kuhinje projektiranje u samom studiju. Izrada plana, ili projekta kuhinje ne obvezuje kupnju i potpuno je besplatna.

Kolika je cijena montaže kuhinje?

Cijena montaže je uračunata u cijenu kuhinje.

Kolika je cijena dostave?

Dostava do vrata na području Grada Zagreba i okolice je uračunata u cijenu kuhinje.

Što je potrebno za moj prvi posjet?

Za početak potrebno se javiti mail-om ili telefonom i rezervorati termin sastanka. Od podataka dovoljne su Vam samo okvirne mjere ili tlocrt prostora, a sve ostalo prepustite našim stručnim projektantima.

Kako projektirate kuhinje?

Inicijalno u skladu sa Vašim željama, našim prijedlozima, savjetima, okvirnim mjerama prostora, projektirat ćemo Vam napraviti 3D vizualizaciju i idejnim projektom educirati Vas o detaljima vaše buduće kuhinje. Nakon izrade idejnog projekta krećemo u proces izmjere i uviđaja od strane naših montera, a tada slijedi izrada izvrdbenog projekta i proizvodnja.

Planiramo adaptaciju. Kada bi trebali doći po projekt kuhinje?

Prvi korak adaptacije je projekt. Ne predlažemo, već inzistiramo da po projekt nove kuhinje dođete prije početka adaptacije. Određivanjem rasporeda elemenata u prostoru određujete pozicije instalacija, određujete boje namještaja pa je odabir keramike jednostavniji, utvrđujete potencijalnu reorganizaciju prostora koja nudi rješenja kojih se niste sjetili….

Gradimo kuću. Kada bi trebali doći po projekt kuhinje?

U najranijoj mogućoj fazi, bez obzira na upute arhitekta ili dizajnera interijera – svaki savjet ili sugestija su dobrodošli. Naime, izmjene projekta u poodmakloj fazi izvedbe su vrlo teške, a često i potpuno neizvedive (npr. provlačenje vode i odvod za kuhinjski otok). Dođite u naš studio i bez obveze na kupovinu napravit ćemo bolju ili lošiju verziju prethodno planiranog – papir trpi sve!

Izrađujete li plan instalacija za buduću kuhinju?

U svakom slučaju bilo bi idealno kada bi se kuhinja projektirala samo prema dimenziji zidova, a instalacije prema razmještaju kuhinjskih elemenata i to složeno prema pravilima struke. U tom slučaju, uz ostalu projektnu dokumentaciju, dobivate rješenje i plan instalacija.

Gdje se proizvode kuhinje?

DAN Kuhinje se proizvode u industrijskim pogonima nedaleko grada Linz-a, u Austriji. Bitno je za naglasiti da su kuhinje izrađene u toj tvornici istovjetne za sva tržišta (zemlje) gdje DanKuchen ima svoja predstavništva, te da su svi dijelovi jednake kvalitete bez obzira na konačnu vrijednost kuhinje.

Postoji li razlika u kvaliteti između pojedinih modela kuhinja?

Bez obzira o kojem se modelu ili stilu kuhinje radi, sve su DAN kuhinje jednake visoke razine kvalitete. Jedina možebitna razlika u cijeni, a za istu kompoziciju, je u odabiru tipa materijala fronte. Bitno je za naglasiti da bilo kojim odabirom kuhinje – modela koja vizualno i stilski odgovara vašem prostoru dobivate istu provjerenu kvalitetu.

Kakva je kvaliteta kuhinjskih okova

DanKüchen koristi samo najbolje iz proizvodnog programa nekoliko renomiranih proizvođača okova kao što su Kesseböhmer, Häfele te ponajviše Blum sa Click Blum okovima vratiju i Blumotion ladicama nosivosti 50kg. Također postoje razna rješenja za kutne elemente, podizni i rotacijski sustavi, te rješenja velike nosivosti za spremanje namirnica, sortiranje otpada i spremanja suđa. Odabrani su samo najbolji okovi iz svake klase sukladno sa DanKüchen politikom najviše kvalitete.

Kakve kuhinjske fronte nudite?

Iz naše ponude, prema sastavu materijala, možete birati između iverala, medijapana do 22mm debljine, masivnog drveta, stakla te metala. Prema vrsti završne obrade materijala, u ponudi su laminat (mat dekori drva, jednobojni), furniri, folije na akrilnoj i PVC bazi, te lak visoke kvalitete (mat i visokog sjaja).

Kakve radne ploče nudite i od kojih materijala?

U standardnoj DanKuchen ponudi postoji preko 30 dekora radnih ploča, u debljinama od 20, 38, 60, 80 i 100mm. Materijal izrade je prešana čestična ploča (iveral) zaštićena vodootpornim laminatom i temperaturnom zaštitom. Osim standardne ponude kuhinju možete opremiti i radnim pločama od prirodnog ili umjetnog kamena (mramora, granita, kvarca), modernih materijala od polimera (kerrock, getacore, corian, montelli…), MaxCompact pločama od prešanog laminata te ploče od masivnog drveta. Svi navedeni materijali imaju svoje prednosti u estetskom i funkcionalnom smislu, omogućavaju fleksibilnu ugradnju sudopera i ploča za kuhanje (pod radnu plohu i poravnatu ugradnju), također se mogu izvesti u raznim debljinama, te u kombijacijama od preko 200 boja.

Imate li u ponudi i kuhinjske aparate?

Svoju buduću kuhinju kod nas možete opremiti sa aparatima i opremom od preko 20 različitih proizvođača. Svi naši partneri imaju osiguranu servisnu mrežu, odgovarajuća jamstva i tržišni renome. Prodajno osoblje je educirano i uvijek ćete dobiti kvalitetan savjet i preporuku aparata, sudopera ili dodatne opreme koji su tehnički ili estetski najbolje rješenje za Vašu kuhinju.

Ugrađujete li aparate i spajate li ih na instalacije?

Sve aparate i opremu ugrađujemo na njihove fiksne pozicije jer montaža kuhinje mora biti odrađena od strane našeg ovlaštenog tima montera. Montaža kuhinje i ugradnja aparata i opreme kupljene u Dan Küchen Design Studio salonu je besplatna. Naša tvrtka nije ovlaštena i nema registriranu djelatnost za radove na instalacijama struje, plina i vode, te je naš savjet da te poslove trebaju obaviti profesionalne tvrtke i servisi sa odgovarajućom registriranom djelatnošću i certifikatima.

Što je IVERAL?

Iveral je materijal od kojeg se rade neke fronte i korpusi elemenata. To je čestična ploča od sitnih komada drveta sa troslojnim prešanjem; rijeđim u sredini, a vrlo gustim prema vanjskoj površini. Još se naziva i oplemenjena iverica jer je radi zaštite od grebanja i vlage presvučena laminatnim i melaminskim folijama. Rubovi iveral ploča se skoro uvijek obrađuju sa ABS trakama. Takve ploče se u pravilu ne lakiraju.

Što je MEDIAPAN?

Mediapan je materijal od kojeg se rade neke fronte. To je čestična ploča vrlo gusto prešane drvene prašine, a službeni naziv mu je MDF (medium density fiberboard). Zbog svoje velike gustoće moguće ga je obrađivati na sličan način kao i puno drvo. Vrlo je postojan i podržava reljefnu obradu pa je moguće ugravirati razne dekore poput ručki i dekorativne forme poput rustikalnih stilskih detalja. Medijapan je moguće kantirati kada se završna obrada sastoji od folija, no najčešće se lakira (mat ili visoki sjaj) a rubovi se zaobljuju.

Što je LAK i kakva je završna obrada fronte lakom?

Lak je vrsta završne obrade materijala. Proces lakiranja se sastoji u nanošenju više slojeva poliuretanskih, ili poliesternih premaza koje je naknadno moguće polirati redi efekta visokog sjaja, ili matiranjem u raznim stupnjeva gloss-a. Po završetku lakiranja, materijal (fronta) je zaštićena i dekorirana sa vrlo tvrdim i otpornim slojem završne obrade. Površine materijala ne moraju nužno biti ravne da bi se mogle lakirati pošto se špricanjem mogu pokriti sve reljefne strukture i rubovi.

Što je AKRIL i kakva je završna obrada fronte akrilom?

Akrli je vrsta završne obrade materijala. To je tanak (1,2mm) sloj plastične polimerske folije koji se nanosi na materijale poput ploča iverala, ili medijapana. Konačan efekt su ploče u raznim bojama i kombinacijama boja visoke reflektivnosti (visoki sjaj). Za razliku od laka, akril se ne nanosi na pojedinačne ploče (fronte) manjih dimenzija, već na ploče velikih formata od kojih se naknadno kroje željene dimenzije. Prema tome, rubovi materijala na koje je aplicirana akril folija uvijek imaju ABS rubne trake.

Što je FURNIR i kakva je završna obrada fronte furnirom?

Furnir je vrsta završne obrade materijala. To su tanki listovi raznih vrsta prirodnog drveta, a nanose se lijepljenjem na površinu materijala. Najčešće se dodatno premazuje prozirnim lakom radi dodatne zaštite, a procesom “bajcanja” mu je moguće promijeniti osnovnu boju dok se struktura i god drveta zadržavaju.

Što je FOLIJA i kakva je završna obrada fronte folijom?

Folija je vrsta završne obrade materijala. Tanki sloj plastične folije, najčešće visokog stupnja glossa (sjaja), no može biti u u polu-mat izvedbama. Može se aplicirati na iveral ili medijapan, no kako se radi o jeftinijoj vrsti završne obrade, materijal podloge je u pravilu iveral. Takve obrade se ne odlikuju posebnom razinom otpornosti na ogrebotine i temperature i ne mogu se reparirati za razliku od laka i akrila.

Visoki sjaj, ili mat? Što je lakše za održavanje?

Ovo je vrlo često pitanje i bitna stavka za buduće kupce kuhinja. Sve obrade fronti podjednako privlače prašinu i prema tome vrijeme posvećeno čišćenju fronte ispada jednako. Jedina razlika bi bila u boji, odnosno na frontama svijetle boje se prašina manje vidi nego na tamnim bojama. Isto tako, ”packe” će se lakše zamijetiti na jednobojnim površinama nego na frontama šarenih dekora. Isto vrijedi za ručke; na kromiranim površinama su lakše vidljivi otisci za razliku od mat obrada. Sve u svemu, bitnih razlika u količini pažnje posvećenoj održavanju površina nema, slobodno odaberite sebi najljepšu kombinaciju dekora i završne obrade, nećete pogriješiti. Dobar savjet bi bio kako je sve fronte najbolje čistiti mekanom krpom i blagim sredstvima.


QB DESIGNO d.o.o., I. Antunovića 5, 10000 Zagreb

QB DESIGNO društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge upisano je pri Trgovačkom sudu u Zagrebu pod MBS 84087334545, Sjedište tvrtke je na adresi Ivana Antunovića 5, 10000 Zagreb. Iznos temeljnog kapitala trgovačkog društva je 20.000,00 kn. Jedini član uprave društva je Luka Krajnović. Račun tvrtke otvorene je kod banke Privredna Banka Zagreb d.d. IBAN : HR8223400091110321184. SWIFT CODE: PBZG HR 2X